Unik konstruktion

unikkonstruktion

Det bästa av två världar

Westcoast Windows fönster och skjutdörrar består av en yttre del av elegant aluminium, som står emot tuffa väderförhållanden och en inre del av trä, som ger en varm inbjudande känsla.

Kombinationen av trä och aluminium samt den unika konstruktionen ger maximal livslängd och minimalt underhåll. Här kommer skönheten både inifrån och utifrån. OBS! Ej att förväxlas med så kallade ”alu-beklädda” träfönster.

Glasningslist Glasningslist
Du kan påverka utseendet på ditt fönster genom att välja grå eller svart glasningslist på in- respektive utsida.

Glas Glas
Våra fönster och fönsterdörrar har mycket god isoleringsförmåga. Vi ger dig tillgång till de allra flesta glasvarianter som finns på marknaden vad gäller U-värde, ljud- samt solskyddsglas. Välj 3-glas med U-värde från 0,8. Vi har även fönster som uppfyller specifika brandkrav.

Underhållsfritt Underhållsfritt
Den ytbehandlade och pulverlackerade aluminiumen ger en smutsavvisande yta som uppfyller mycket höga krav vad gäller UV-stabilitet och väderstabilitet. Färgen som används kommer från en av ­Europas ledande leverantörer av färgsystem.

Tätt system Tätt system
Aluminium och trä förenas genom butylmassa och spikförband och bildar en unik konstruktion med maximal diffusionstäthet och formstabilitet. Detta förhindrar fukt från att tränga in i fönsterkonstruktionen.

 Furu av högsta kvalitet Furu av högsta kvalitet
Tätvuxen furu
med densitet 550 kg/m3 (P-märkeskrav 450 kg/m3). Ingen rötskyddsbehandling av träet behövs.

 Kvistfritt Kvistfritt
Kvistfri furu används rakt igenom och ger en insida som håller sig snygg över tid, utan gula kvistgenomslag.

 Fuktavledning Fuktavledning
Aluminiumkonstruktion med dräneringshål leder effektivt bort ansamlad fukt ut på fönsterblecket och eliminerar därmed risken för rötangrepp.

 Spårad profil Spårad profil
Aluminiumprofilen har ett utvändigt spår runt om för infästning av bleck och plåtar. Det förenklar en tät anslutning mot väggkonstruktionen.

Lackering Lackering
Vi använder miljövänlig vattenbaserad färg. Tre lager färg (två grund- och en toppmålning) bidrar till en snygg yta med möbelkänsla.

Spårmonterad tätningslist Spårmonterad tätningslist
Tätningslisten är spårmonterad i bågen och inte i karmen. Endast en skarv undanröjer risk för läckage.

Comments are closed.