Byta fönster

Fönster har i alla tider spelat en viktig roll för ett hus karaktär. Det kan behövas olika typer av utseende på fönster beroende på vad det är för hus du äger. Om du har planer på att byta fönster är det bra att först bestämma dig för vad du vill ha för egenskaper och utseende på ditt nya fönster. Olika hustyper kan därför kräva olika sorters fönster. För att underlätta valet har vi på Westcoast valt att dela in dem i tre kategorier, Classic, Design och Antik. Med våra fönster får du inte bara trygga framtidsutsikter utan också närmast oändliga möjligheter att anpassa ditt fönster efter dina unika önskemål, tex mått, typ av öppning, poster, spröjs, färgval, och andra tillval.

Anledningar till att byta fönster

Bakgrunden till varför man vill byta fönster kan vara olika. Vill du ha en lägre energiförbrukning och en bättre komfort så har alla våra fönster med 3-glas energiglas mycket bra värmeisoleringsförmåga, och ger förbättrad inomhuskomfort. Om det handlar om utseende är det fritt fram att välja mellan olika fönstertyper, spröjs, och färg. Om du bor nära en bullrig miljö kanske det är idé att byta till ett fönster som dämpar ljud extra bra, Westcoast Windows kan erbjuda glaskombinationer med ytterligare förbättrad ljudreduktion. Det finns även fönster och fönsterdörrar som är extra inbrottssäkra genom att vi tillverkar dem enligt standarden Secured By Design.

Byta till underhållsfria aluminiumfönster

När du ska byta fönster så är det bra att satsa på underhållsfria aluminiumfönster. Westcoast Windows fönster kräver nästan inget underhåll alls. Du slipper oroa dig för att de ska målas, skrapas eller renoveras. Våra fönster är även byggda för att stå emot tuffa väderförhållanden. Detta förhindrar fukt från att tränga in i fönsterkonstruktionen och i vägglivet och säkrar för lång livslängd och problemfri funktion. Ej att förväxlas med sk ”alu-beklädda” träfönster.

I princip bygger vi två fönster, ett i aluminium och ett i trä, som sedan sätts ihop till en enhet. Grundprincipen har varit densamma genom åren och tekniken är välbeprövad. Tack vare den unika konstruktionen med en insida av trä och en utsida av aluminium så har dessa fönster en längre livslängd. Det innebär att du sannolikt inte behöver byta fönster mer under din livstid. Nya underhållsfria aluminiumfönster från Westcoast Windows är en bra investering och kommer att betala sig självt, dels tack vare livslängden, dels tack vare att du sparar energi och underhållsarbete på dem.


Fönsterbyte

Det kan finnas många anledningar till fönsterbyte. Det kan vara att du vill ha ett nytt utseende på dem, då de ändå ger en viss karaktär till huset. Dina gamla fönster kan vara slitna och har gjort sitt. Eller så har det helt enkelt gått sönder. Det kan även vara så att du vill ha en lägre energiförbrukning och en komfort som är bättre. Då är det bra att byta fönster, alla nya 3-glasfönster med energiglas har mycket bra värmeisoleringsförmåga. Allt för många hus har fönster som släpper ut värme, omkring en tredjedel av husets värme går förlorad genom dåligt isolerande fönster. Det i kombination med andra värmeläckor i huset kan göra att det går åt mycket energi för att värma upp huset. Genom ett fönsterbyte till ett fönster med lågt U-värde så får du ett fönster som är varmare på insidan, även om det är minus ute.

Andra anledningar till ett fönsterbyte

Om du bor i en bullrig miljö, eller har en väg nära ditt hem kan ett fönsterbyte göra att det blir minskat oväsen. Många som byter från gamla 2-glasfönster till moderna 3-glas fönster upplever att det även blir mycket tystare inne i huset. Det finns idag även fönster med speciella glaskasetter som har ytterligare förbättrad ljudreduktion om det behovet finns. Det är även bra att utföra ett fönsterbyte om du vill ha ett fönster som minskar risken för inbrott då moderna fönster generellt sett är svårare att bryta sig in i. Vill man vara extra säker kan man beställa fönster med Secured By Design som ger ytterligare förbättrat inbrottsskydd.

Underhållsfria aluminiumfönster – Ett bra fönsterbyte

Om du är på gång med ett fönsterbyte är det en god idé att investera i underhållsfria aluminiumfönster. Westcoast Windows fönster är konstruerade med en inre ram av trä och ett yttre av aluminium. Denna unika konstruktion gör att du får ett fönster som håller längre och är näst intill fritt från underhåll. OBS, ej att förväxla med sk ”alu-beklädda” träfönster.

Comments are closed.